artikel

31: De Walvis – Terschelling

Café

De mooist gelegen permanente strandtent van het land lijkt een abonnement te hebben op een plek rond de dertig. Ook dit jaar. De Walvis is een absolute horecatopper, het loopt er altijd gesmeerd.

31: De Walvis – Terschelling

Dit voorjaar zijn we er bijvoorbeeld weer. Op het zijterras zien we dat een soort veranda is gebouwd waar de rokers mogen plaatsnemen, maar die dankzij de overkapping ook geliefd is bij gasten die meer uit de wind willen zitten. Er hangen verwarmingselementen. De bediening werkt stevig door en in een handomdraai staat de bestelling op tafel. Dit is een zeer constante horecafactor. De gast weet wat hij gaat krijgen en wordt nooit teleurgesteld. Dat is knap.

De 12-jarige zoon van het jurylid smult van de nachos uit de oven en vraagt of hij nog een glas verse sinaasappelsap met een scheut cranberrysiroop mag bestellen? Natuurlijk. Vraag er dan gelijk voor papa een Leffe tripel bij. Hij snelt naar binnen. Dat had hij niet hoeven doen, want terwijl we hem zien wachten aan de bar vraagt een personeelslid al of nog iets wordt gewenst. We wijzen naar binnen en zien nog net dat het daar ook al wordt geregeld.

De bediening werkt vlot en stevig door, maar tijd voor een praatje maken ze nauwelijks. Terwijl je merkt dat sommige gasten wel graag iets willen opmerken over de sfeervolle zaak, het magnifieke uitzicht, de boten die de haven in- of uitvaren of het eiland. De Walvis drijft mee op de seizoenen. Bomvol in de zomer en natuurlijk tijdens het festival Oerol, rustiger in voor- en naseizoen. Maar altijd is het hier goed toeven.

Algemene informatie

Gastheer/-vrouwen: John Bijlsma, Neeke van Dieren en Marleen Verhaagen

Groene Strand. Cyprianstraat , 8881 BC West-Terschelling

walvis@walvis.org

www.walvis.org

Reageer op dit artikel