artikel

35: In den Guldene Crone – Ootmarsum

Café

Stadsrechten. Ootmarsum heeft ze en dus is dit plaatsje dat oogt als een dorp toch echt een heuse stad. Met een fraai historisch centrum, veel galerieën en activiteiten, en daarom geliefd bij een breed scala aan dagjesmensen en toeristen.

35: In den Guldene Crone – Ootmarsum

Baken van gastvrijheid is al sinds jaar en dag In den Guldene Crone. Een fors bedrijf in een hoekpand met verwarmd terras voor de deur. Bij aankomst zien we dat de rokers zich hebben gegroepeerd. Voor de dinerkaart was het te laat, Als we nog iets willen eten, kunnen we kiezen uit een tosti of een broodje shoarma van de net geopende shoarmazaak. De toiletten zien er keurig netjes uit, een mooie goedgevulde leestafel midden in de zaak. De schildjes van de Grolsch Horeca Academie tegen de muur verraden dat het met de vakbekwaamheid van de medewerkers wel snor zit.

Uitbater Richard Nijhuis bruist weer van de energie. Het afgelopen jaar werd fors geïnvesteerd om het WK-Voetbal in beeld te kunnen brengen. Op twee fikse schermen kon de belangrijkste bijzaak in het leven worden aanschouwd. Voor de finale werd zelfs één enorm led-scherm op het plein voor de zaak geïnstalleerd. Een hele kostenpost, die slim werd terugverdiend door voor en na de wedstrijd bedrijven de kans te geven er hun reclamespotje te vertonen.

Verder weet de eigenaar dat het belangrijk is om talentvolle medewerkers meer te bieden zodat ze voor de branche behouden blijven. Daarom ging het team op gastvrijheids- en vakmanschapstraining. Rond deze tijd – eind november – steekt het schildersbedrijf het interieur weer in een fris jasje. In den Guldene Crone is dé huiskamer van het dorp. Euh, stad.

Algemene informatie

Gastheer: Richard Nijhuis

Markt 10, 7631 BW Ootmarsum

(0541) 29 36 93

guldenecrone@hetnet.nl

www.stadscafe.nl

Reageer op dit artikel