artikel

37 : De Vlaamsche Reus – Wageningen

Café

Hé, dat is grappig, dit jaar verbaasde ons jurylid zich erover dat hij werd bediend door een jongeman met Duits accent. Nu lezen we op het formulier dat eigenaar Carel Oomes terugstuurt, dat Wageningen dankzij de universiteit steeds meer internationaal wordt en dat er om die reden bewust voor is gekozen ook het barpersoneel uit meerdere nationaliteiten te laten bestaan.

37 : De Vlaamsche Reus – Wageningen

Studenten worden zo vaker in hun eigen taal aangesproken en dat heeft weer een aanzuigende werking en een goede band met het café tot gevolg. Het heeft volgens Oomes zelfs geleid tot een omzetstijging van 6 à 7 procent, een percentage dat zeker in deze tijden mooi is te noemen.

Verder blijft De Vlaamsche Reus zich onderscheiden op biergebied. Er is veel keuze en de behandeling is optimaal. De inrichting gaat pas ‘leven’ zodra de zaak wat beter gevuld is, maar dan is ook meteen sprake van een heel fijn café. Waar iedereen zich veilig en dus op zijn of haar gemak voelt. Oké, het mag een tikje meer doorleefd en iets fantasierijker zijn – net als bij bijvoorbeeld Café Jos in Nijmegen – maar dat is nou eenmaal niet zo. ‘De Vlaam’ compenseert dit ruimschoots op andere gebieden.

Algemene informatie

Gastheer/-vrouw: Carel Oomes en Conny Indemans

Hoogstraat 21, 6701 BL Wageningen

(0317) 41 28 34

info@vlaamschereus.nl

www.vlaamschereus.nl

Reageer op dit artikel