artikel

48: ’t Hemeltje – Bloemendaal

Café

Een druk jaar voor ’t Hemeltje. Met een keur aan activiteiten werd gevierd dat het 25 jaar geleden is dat Anton Tielen de trotse eigenaar werd. Recent vond het hoogtepunt plaats en mocht hij met echtgenote Josje een speciaal gevelbord onthullen dat vaste gasten voor hem hadden laten maken.

48: ’t Hemeltje – Bloemendaal

Dit is een prachtcafé. Donkerbruin zoals een café hoort te zijn en met de eigenschappen van de ideale vrouw: mooie voorgevel, veel gevoel, warm en betrokken. Aan de wanden de geschiedenis. De trotse bewijzen van verworven prijzen, prenten en foto’s. Oude posters en advertenties van bier en genever, en alsof het niet genoeg is, ligt op tafel ook nog een eigen krantje met verhalen over de laatste kwart eeuw. ‘Wat een prachtig bedrijf’, verzucht ons jurylid. Veel eten op de kaart, maar eten kan er zonder dat de ziel van het café wordt beschadigd.

Er wordt uitstekende biologische wijn geschonken, maar in deze bourgondische ambiance vinden we de wijnglazen waarin dat gebeurt wat aan de lullige kant. Op een poster aan de wand lezen we over een benefietavond voor het goede doel met ex-judoka, dj en bovenal stamgast Dennis van der Geest.

Jureren blijft een momentopname en ’t Hemeltje heeft deze avond pech. De dame in de bediening sloft vermoeid heen en weer tussen bar en terras alsof ze er al een forse dienst op heeft zitten. Achter de bar een enthousiaste barman annex eigenaar, maar die ziet niet dat weinig vrolijkheid afstraalt van zijn medewerker. Neemt niet weg dat verder weinig negatiefs valt te melden en ’t Hemeltje ons hart toch gestolen heeft. We nemen het haar dan ook niet kwalijk, iedereen heeft wel eens een mindere dag en het past prima in het streven naar de menselijke maat in dit café.

Ook bij een volgend bezoek treffen we de ietwat norse serveerster. Ze is nog steeds niet ontdooit, maar we moeten wellicht mild zijn. Ze werkt als een kanjer en een ieder is tevree! Deze zaak heeft geschiedenis, een ziel en begrijpt haar gasten. Jong en oud geniet van de sfeer. Een heerlijk bedrijf voor Bloemendaal en daarbuiten.

Algemene informatie

Gastheer: Anton Tielen

Bloemendaalseweg 102, 2061 CN Bloemendaal

(023) 525 57 59

info@hemeltje.nl

www.hemeltje.nl

Reageer op dit artikel