artikel

6: In de Karkol – Maastricht

Café

Geen stad ‘ademt’ meer café dan Maastricht. Dat in het riante aanbod In de Karkol er al sinds jaar en dag uitspringt, komt niet door de ligging. Bijna onvindbaar zo klein. Maar wie deze zaak gevonden heeft, over de drempel stapt en het smalle halletje eenmaal door is, treft een knusse pijpenla aan waar de ontvangst immer hartelijk is.

6: In de Karkol – Maastricht

Uitbater Bart Hochstenbach is een beminnelijk mens, altijd in voor een praatje, links en rechts een biertje uitdelend. Voor mannen die geduldig wachten op de ‘shoppende’ ega is dit een ideaal café om wat tijd door te brengen. En komt zij eenmaal binnen met armen vol merktassen dan heeft ook zij in no time een perfect glas wijn voor zich staan. Klein in omvang, groot in daden dit café. In Maastricht weten ze kwaliteit te waarderen. Het tappen is hier dan ook van topniveau, en ook de wijnen komen bepaald niet uit pak of literfles.

De openheid van de Maastrichtenaren richting de nieuwkomers uit het westen kan beter, maar in dit café herkennen de echte cafégenieters elkaar al snel. En is de brug eenmaal geslagen dan wordt het onverstaanbare Maastrichts ingeruild voor het charmante Nederlands met een zachte G. Het overdekte terras achter het café doet dienst als rookruimte, dat ziet er prima uit. Er verandert weinig bij In de Karkol. De gastvrijheid is top, al is de muziek soms iets te dominant aanwezig. Maar wel met recht een top 10-cafe.

Algemene informatie

Gastheer: Bart Hochstenbach

Stokstraat 5, 6211 GB Maastricht

(043) 321 70 35

indekarkol@planet.nl

Reageer op dit artikel