artikel

61: ’t Arendsnest – Amsterdam

Café

Respect voor Peter van der Arend. De eigenaar van ’t Arendsnest vierde half juli met vrienden en relaties dat het café tien jaar bestaat en dat is natuurlijk bijzonder. Zijn tweede zaak in de stad mag dan BeerTemple heten, de bakermat waar het allemaal begon is het ‘Mekka voor de bierliefhebber’. Er worden louter Nederlandse bieren verkocht en het streven is zelfs om van iedere brouwerij die ons land rijk is, minstens één bier in huis te hebben.

61: ’t Arendsnest – Amsterdam

Daags voor de huldiging van het Nederlands voetbalelftal in de grachten van Amsterdam, wordt door de jubileumgasten volop genoten van het assortiment. Tussen de genodigden ook een bekend gezicht. Thomas Wijns stond al eens achter de bar van ’t Arendsnest en staat na een paar omzwervingen over de wereld op het punt weer te beginnen. Goed nieuws.

’t Arendsnest is het afgelopen decennium uitgegroeid tot het café met de meeste taps in het land: 32 maar liefst. Achter de schermen klopt het taptechnisch dan ook helemaal.

Door de ligging aan de Herengracht is met de locatie niets mis. Prachtige uitstraling van het grachtenpand en een klein maar fijn terras aan het water. Zonder het gekkenhuis van het nog centralere deel van de binnenstad kan het zelfs dorps rustig zijn. Binnen oogt het soms een tikje te steriel, maar over nog eens tien jaar is dat ongetwijfeld verdwenen.

Ons jurylid stapt er binnen als het bomvol is en treft een gezellig café aan waar gasten van uiteenlopende pluimage genieten van het rijke assortiment bieren. Achter de bar heeft Thomas inmiddels zijn draai gevonden. ‘De Koning van Amsterdam’, roemt ons jurylid deze jonge barman, die het vak echt in de vingers heeft. ‘Alle dranken met de juiste aandacht geserveerd, geduldig en deskundig uitleg geven bij het enorme assortiment en dat in meerder talen. En hij overziet alles. Wat een topper die man!’

Niets negatiefs te melden? Nee. Slechts wat zout op de spreekwoordelijke slak, want een Brand Up voor €3,- vinden we stevig aan de prijs.

Algemene informatie

Eigenaar: Peter van der Arend

Herengracht 90, 1015 BS Amsterdam

(020) 421 20 57

info@arendsnest.nl

www.arendsnest.nl, www.meerbier.nl

Reageer op dit artikel