artikel

71: De Tijd – Wageningen

Café

Meerdere jaren behoorde De Tijd tot het meubilair van deze cafélijst. Tot er twee jaar geleden ‘ineens’ geen plaats meer was voor het op dat moment sleets geworden bedrijf. De beide eigenaren stonden voor het bekende dilemma: verkopen of na jaren van buffelen toch nog één keer de schouders eronder? Gelukkig werd besloten tot het laatste.

71: De Tijd – Wageningen

Een ingrijpende verbouwing maakte van De Tijd weer een modern bedrijf, waar het accent iets zwaarder kwam te liggen op eten en dat past helemaal in de huidige tijdgeest. Bovendien werd het contrast met het ander café van het duo, buurman De Kater, weer wat helderder. De Tijd was op dat moment het bedrijf voor een wat ouder uitgaanspubliek. De Kater focust zich op de jongere doelgroep.

Voor de deur van De Tijd een uitnodigend terras. Binnen een mooie bar en een

vrouwvriendelijke ambiance. Wat dat inhoudt? Meerdere zitjes, verschillende soorten meubilair en overzichtelijk. Het personeel is beleefd en oplettend, en ook dat was in het verleden wel eens anders. ‘Ze schepten er plezier in ons attent te helpen, waardoor we een fijne maaltijd hebben genoten’, schrijft het jurylid, die op de vraag of hij dit café zou aanbevelen aan vrienden en bekenden antwoordt: ‘Jazeker. Vooral bij de vrouwen in mijn omgeving. Waarom vrouwen? Omdat de eetfunctie prominent is. De mannen zou ik eerder sturen naar de Vlaamsche Reus of een ander cafe met een belangrijke barfunctie. Het terras beveel ik aan zowel mannen als vrouwen aan.’ De Tijd hoort met recht weer tot de honderd beste cafés van het land.

Algemene informatie

Gastheer: Robert Bregman

Markt 12, 6701 CZ Wageningen

(0317) 46 02 21

info@cafedetijd.net

www.cafedetijd.net

Reageer op dit artikel