artikel

78: De Beurs – Oosterhout

Café

Bij het inrijden van Oosterhout vraag je je wel eens af waarom hier mensen wonen. Tot de Klappeijstraat in het oog komt en de gastvrijheid zich opent als de Rode Zee voor Mozes volk. Leuke horeca, prachtig marktplein en een oude kerk met stompe toren. Daar is ook De Beurs gelegen. Al jaren een vaste waarde in deze lijst, maar dit jaar wel flink achteruit.

78: De Beurs – Oosterhout

Het jurylid van dienst merkt op het een gek bedrijf te vinden. Met een interieur waaraan weinig geld is verspijkerd, maar een prachtige rookruimte. ‘Het heeft iets van zo’n ouderwets apparaat met van die dansende aapjes die daar van peuk en pils genieten achter de prachtige etalage. Verder is het interieur niet bijzonder en zijn de wc’s ronduit respectloos voor de bezoeker. De twee lullige gerbera’s op ons tafeltje versterken het magere gevoel.

Wel zit de bar gezellig vol en is de sfeer aangenaam. Dit is een Alliantie-café, dus is het aanbod bieren riant. Bij het Bier van de Maand vragen we een Spa Rood en die komt helaas uit een literfles zonder prik. De bediening is allerhartelijkst en ook de bardame is oplettend. Toch ontbreekt iets. Spanning, schwung, Geef het een naam. Behalve een gastvrij onderdak bieden voor de bierliefhebber, missen we onderscheidende elementen. Dit bedrijf oogt sleets en een tikje moe. Op het formulier valt te lezen dat na 2,5 jaar gesteggel met de brouwerij over achterstallig onderhoud, het vastgoed zonder kennisgeving bleek doorverkocht aan een beleggingsgroep. ,,Mogelijk komt toch wat schot in het opknappen van de toiletgroep’’, zegt eigenaar Cor Hooymaayers. Dat verklaart dus veel.

Algemene informatie

Gastheer: Cor Hooymaayers

Klappeijstraat 4, 4901 HE Oosterhout

(0162) 45 34 77

cafe-de-beurs@wxs.nl

www.cafedebeurs.nl

Reageer op dit artikel