artikel

91: De Jonge Haan – Hilversum

Café

Een flink aantal plaatsen achteruit voor dit café in mediadorp Hilversum. Daar waar het gehalte BN’ers onder de gasten aanzienlijk is, maar waar het afgelopen jaar opvallend vaak een sfeer hing die door een jurylid wordt omschreven als ‘vermoeid

91: De Jonge Haan – Hilversum

‘Dit bedrijf is moe’, waren zijn precieze woorden. ‘Het terras staat half klaar als we aankomen, is deels niet schoongemaakt en evenmin voorzien van ‘tafelgarnituur’. Als we een beetje rondkijken zien we meer slijtplekjes. Lampen die stuk zijn, dozen wijn in de gang richting restaurant en toiletten en kapotte tegeltjes. Toiletten wel oké, maar oud en stoffig. De bar is netjes, maar er staat opvallend veel vieze vaat in het zicht. Buiten kunnen de kozijnen wel een likje verf gebruiken. De ‘software’ wordt door de vaste gasten nog geaccepteerd, maar de ‘hardware’ is toe aan vernieuwing.’

Natuurlijk snappen we dat werken in de horeca zwaar is. Zeker als je het goed wil doen. Eigenlijk zouden we eigenaar Nino de Boer een lange vakantie gunnen in de Cevennen, op de Antillen of op een willekeurige andere plek waar het aangenaam toeven is en waar de zorgen van alledag ver weg zijn en er dus volop ruimte is om na te denken over de toekomst. De Jonge Haan moet namelijk keuzes maken. Zich profileren als puur restaurant of de zaak een flinke opknapbeurt geven en verder gaan als een prachtige brasserie? Nu hinkt het bedrijf op twee gedachten en zien we de caféfunctie ondersneeuwen ten faveure van de eters.

Algemene informatie

Eigenaar: Nino de Boer

’s Gravelandseweg 62, 1217 ET Hilversum

(035) 624 53 14

dejongehaan@planet.nl

www.dejongehaan.nl

Reageer op dit artikel