artikel

26: Van Ruysdael – Heemskerk

Café

Heemskerk spreekt niet tot de verbeelding voor wie er niet is geboren. Gelukkig beschikt de plaats sinds een paar jaar over grand café Van Ruysdael. Zoals dat hoort bij een café, gelegen in de buurt van de kerk. Wat een schrikbarend lelijk centrum heeft dit uit de kluiten gewassen dorp! Ook het pand waarin dit bedrijf zetelt, zal geen architectonische prijzen winnen. Gelukkig zie je daar binnen niets meer van.

Wat wel meteen opvalt: deze zaak ‘staat’. Het personeel weet wat wordt verlangd. Even vraagt het jurylid – zelf een ervaren horecaondernemer – zich af of de persoonlijke houding van het personeel wel echt gemeend is. Dit is echter meer een vraag uit nieuwsgierigheid dan bedoeld als kritiek, voegt hij er aan toe. Op het formulier dat we terugkrijgen van dit café, zegt eigenaar Sandy Kraakman het zo: ‘Om de omzet te laten stijgen, zijn we nog dieper gegaan in het bewustwordingsproces dat voor iedere gast moet worden geknokt, dus hebben we nog meer trainingen en opleidingen gedaan.’ Kijk, that’s the spirit!

De serveerster vertelt eerlijk dat de appelgebak niet uit eigen oven komt, maar ze kan het wel warm aanbevelen. De slagroom is geen luchtige witte spuitbusrommel, maar echte room. Zo hoort het. Het gebak is wel erg koud – met dank aan de HACCP! – dus even in de magnetron was aardig geweest. De smoothie is wel top en de sfeer is wederom optimaal. Mensen komen hier graag, veel vaste gasten, en terecht.

Algemene informatie

Gastheer/-vrouw: Lex Rietveld en Sandy Kraakman

Ruysdaelstraat 1, 1961 RM Heemskerk

(0251) 23 22 32

info@grandcafevanruysdael.nl

www.grandcafevanruysdael.nl

Reageer op dit artikel