artikel

32: Bar le Duc – ’s-Hertogenbosch

Café

Een café in ontwikkeling, al klinkt dat misschien gek voor een bedrijf dat al jaren bestaat. Toch is het zo. Vorig jaar dik dertig plekken omhoog en dit jaar nog eens twintig plaatsen. Het bedrijf van Jan en Jan van Kollenburg (vader en zoon) blijft zich verbeteren.

Van bruin café naar een eet- en biercafé, en naar een café met keuken en waar de Kolleke-bieren worden gebrouwen. Dit jaar werd zelfs een apart pakhuis gekocht om glazen en benodigdheden voor de brouwerij in op te slaan. Dat geeft meer ruimte in het café. Van het oude magazijntje werd een ‘Palaverkamer’ gemaakt. Jan sr. vaart graag en heeft de benaming voor schippersoverleg gehangen aan de ruimte, die kan worden afgehuurd voor kleine presentaties en vergaderingen.

Senior neemt de tijd om zijn zaak in goede handen achter te laten. In de sfeervolle Korenbrugstraat is Bar le Duc niet het enige café, maar wel het beste. Met uitstekend personeel in de bediening en achter de bar Jan jr., die de vele bekenden bij de voornaam begroet. Het jurylid concludeert: ‘Service en gastvrijheid zijn in de loop der jaren geweldig verbeterd. Je voelt je thuis in een sfeer van natuurlijke hartelijkheid en prima assortiment’. Een ander jurylid voegt daaraan toe: ‘Jan sr. zou zijn zoon iets meer ruimte kunnen geven zich echt als de kastelein van Bar le Duc te profileren.’ Waarvan acte.

Algemene informatie

Eigenaren: Jan en Mieke van Kollenburg en zoon Jan (junior)

Korenbrugstraat 5, 5211 EG ‘s-Hertogenbosch

(073) 613 69 15

info@cafebarleduc.nl

www.cafebarleduc.nl

Reageer op dit artikel