artikel

29: ’t Voorhuys – Emmeloord

Café

Op cafégebied kent ‘t Voorhuys zijn gelijke niet in de polder. Net als tijdens voorgaande jaren stonden ook cafés in Almere, Dronten en Zeewolde op het lijstje, maar beter dan in Emmeloord kwamen we niet tegen. Dit grand café neemt het voorvoegsel letterlijk: het bedrijf beschikt over een flinke oppervlakte. De grote serre is vooral overdag populair. Voor uit gewinkelde moeders met dochters die van de thee of witte wijn nippen.

29: ’t Voorhuys – Emmeloord

De barfunctie in de avonduren kan beter. Het personeel is duidelijk meer gewend om uit te serveren dan om te amuseren achter de bar. Op sommige momenten krijgt de restaurantfunctie bijna de overhand, maar net op tijd komen dan al weer de eerste gasten binnen die louter drankjes bestellen. Het is echter wel een voordeel van dit café: er komt een brede doelgroep. Jong en oud, en man en vrouw. De teksten aan de binnenkant van de wc deur bewijzen dat de zaak in trek is bij een jonger publiek.

Hier is duidelijk sprake van een professioneel geleid bedrijf met gastvrije medewerkers. Merkten we vorig jaar op dat het wel iets sfeervoller mocht allemaal, we krijgen de indruk dat subtiel zaken zijn aangepast. Plafond en wanden kregen een opknapbeurt en het tapijt werd vervangen. Het oogt weer spic en span.

Algemene informatie

Gastheer/-vrouw: Erik en Joke Hellendoorn

De Deel 20, 8302 EK Emmeloord

(0527) 61 28 70

info@voorhuys.nl

www.voorhuys.nl

Reageer op dit artikel