artikel

34: Groothuis – Emmen

Café

Een plaatje van een café, en dat in een stad die je niet gelijk associeert met een bruisend uitgaansleven. Aan het roer Jan van Es, die jaar na jaar bewijst te behoren tot de betere ondernemers in caféland. Een actief baasje. Met regelmatig bierproeverijen, livemuziek en dansavonden houdt hij de levendigheid in zijn zaak op peil.

34: Groothuis – Emmen

Op andere momenten is daaraan trouwens ook geen gebrek. Er wordt veel gegeten, maar de caféfunctie blijft overeind. Dit voorjaar zijn we op een vrijdagmiddag de eerste gasten. Toch is de warme sfeer duidelijk voelbaar. Muziek, kaarsen en verlichting, het is allemaal in orde. Het interieur is smaakvol en op elkaar afgestemd: houten tafel en stoelen, mooi in de lak, een mooie bar van hout, rode gordijnen en klassiek behang. Het jurylid zegt: ‘We zitten aan de ruime stamtafel met een grote stapel met leuke en recente lectuur. De barman ziet er netjes uit. Cola uit het flesje en een mooi hoog en smal theeglas. Het lijkt erop dat met plezier en passie wordt gewerkt.’

’s Avonds komen we terug en is het levendigheid troef. Er wordt heerlijk gekeuveld aan de tafels en de bar. ‘We worden vlot opgemerkt en de drankjes worden snel uitgeserveerd. De muziek is aangenaam en praten kan nog prima. Een gezellig café voor mensen die een gezellig avondje uitgaan met elkaar of vrienden.’

Algemene informatie

Gastheer: Jan van Es

Stationsstraat 75, 7811 GS Emmen

(0591) 64 99 44

info@eetcafegroothuis.nl

www.eetcafegroothuis.nl

Reageer op dit artikel