artikel

70: Oerkroeg Schiller – Aalten

Café

De favoriet in Oost-Nederland. In die regio staat Schiller te boek staat als een actief en innovatief café, continu bezig met het verbeteren van interieur of assortiment. Er wordt op een goed niveau gekookt en een belangrijk deel van de groenten is afkomstig uit de eigen moestuin naast het huis van mede-eigenaar Joost de Gier.

70: Oerkroeg Schiller – Aalten

Samen met Jaap Delleman voert hij de regie over dit grote bedrijf, dat ook filmhuis, restaurant en concertzaal is. Het opklapbare podium mocht al heel wat artiesten begroeten. Beide eigenaren gaan gebukt onder wat fysieke ongemakken, maar door het aantrekken van een bedrijfsleider met de Grolsch Horeca Academie op zak, blijft Schiller op rolletjes lopen.

Vorig jaar werd groots gevierd dat het café 350 jaar bestond. Hierna werd niet op de lauweren gerust, want het jurylid komt binnen op een moment dat flink wordt verbouwd. De vloer wordt vervangen. Op de vraag hoe het verloopt, volgt een goed verhaal. In plaats van de zaak drie weken op slot te gooien, moeten de gasten gewoon even bij de buitenbar bestellen. Begrip is er volop. Iedereen snapt dat de inkomstenderving anders te groot zou zijn.

Van een andere bezoeker horen we dat voor het uitzenden van de WK-finale werd samengewerkt met een collega uit het dorp. Wie verder kijkt dan zijn eigen bedrijf, snapt waar het in de horeca anno 2010 om draait.

Algemene informatie

Gastheren: Joost de Gier en Jaap Delleman

Prinsenstraat 4, 7121 AG Aalten

(0543) 47 22 30

info@oerkroeg.nl

www.oerkroeg.nl

Reageer op dit artikel