artikel

80: Soestdijk – Groningen

Café

Druk, druk, druk is het op een late zaterdagavond in juni. Het groepje van vier mannen waaronder het jurylid zich bevindt, komt een warm café binnen dat op volle toeren draait.

80: Soestdijk – Groningen

Dus moeten we wachten aan de bar en laten we ons bijna de kaas van het brood eten door een lange student die brutaal de vingers al omhoog steekt richting de hem bekende bardame die op het punt staat ons te helpen. Bijna wil ze inderdaad eerst die andere biertjes tappen tot ze bedenkt dat deze vorm van voordringen inderdaad niet strookt met de gastvrijheidnormen in een top 100-café. Gelukkig. Was die binnenkomst op 99 vorig jaar toch nog ergens goed voor.

Met de biertjes in de hand kijken de vrienden even later rond en zien ze dat het leven goed kan zijn. Met al die mooie studentes in zomerkleding en een enkeling zelfs in het oranje Bavaria-jurkje. Vroeger op de avond wordt volop gegeten in dit café. Een prima eetcafé dat, zodra de borden van tafel zijn, soepel de switch maakt naar een echt stapcafé voor het wat chiquere deel van de studentenbevolking in de stad. Eigenaar Janbas van Aalderen zag al heel wat jaargangen studenten aan zijn toog voorbijtrekken. Als hij dit niveau weet vol te houden, zal dat ook nog jaren het geval zijn.

Algemene informatie

Gastheer: Jan Bas van Aalderen

Grote Kromme Elleboog 6, 9712 BK Groningen

(050) 314 50 50

info@cafesoestdijk.nl

www.cafesoestdijk.nl

Reageer op dit artikel