artikel

Meer marge met cocktails

Café

Cocktail zijn luxe drankjes met marge. Interessant dus om op te nemen op uw drankenkaart. Om een succesvolle cocktailkaart te voeren is het belangrijk om een goede basis te hebben. Dat wil zeggen: (basis)voorraad, juiste uitrusting, glazen en recepten. Voldoet u aan deze elementen, dan ligt de cocktailwereld voor u open. Voorraad Verdeel dit in […]

Cocktail zijn luxe drankjes met marge. Interessant dus om op te nemen op uw drankenkaart. Om een succesvolle cocktailkaart te voeren is het belangrijk om een goede basis te hebben. Dat wil zeggen: (basis)voorraad, juiste uitrusting, glazen en recepten. Voldoet u aan deze elementen, dan ligt de cocktailwereld voor u open.

Voorraad

Verdeel dit in vier onderdelen: mixdranken, sterke dranken, garneringen (sauzen en specerijen) en ijs. In ons cocktaildossier vindt u de exacte invulling van de bovenstaande onderdelen.

Uitrusting

De shaker natuurlijk. Zonder shaker geen cocktails. Neem een shaker die bestaat uit twee delen: het hoofddeel en het bovenste deel met een speciale zeef. Kies voor een metalen versie, want glazen shakers zijn breekbaar en niet waterdicht. Verdere voorwerpen die van belang zijn, zijn: ijsemmer, mengglas, kurkentrekker, ijstang, citruspers, schilmesje, snijplank, sifon met een koolzuurgaspatroon voor het maken van spuitwater, maatbeker, houder met rietjes, garde, mixer, strooibussen, muskaatrasp, blikopener en een Cocktail Master.

Glazen

Belangrijk is dat u het glas nooit door een ijsemmer haalt. Voorzie het glas van ijs door het met een schep of tang te vullen. Glas kan namelijk beschadigen wanneer het plotseling in contact komt met veel ijs. Zorg er ook voor dat uw glas altijd een beetje gekoeld is. Een warm glas dat met ijs gevuld wordt kan door de thermische schok scheuren of splinters veroorzaken. In ons cocktaildossier vindt u een overzicht van de diverse soorten cocktailglazen.

Cocktailrecepten

Ze zijn er in overvloed. Nog leuker is om uw eigen cocktail te bedenken. Om u een handje te helpen vindt u in ons cocktaildossier bijna driehonderd cocktail gerangschikt op hoofdingrediënten zoals bijvoorbeeld rum, wodka, champagne en likeur. Allen met ingrediënten en bereidingswijze. Handig om snel het maken van cocktails onder de knie te krijgen.

Meer weten over cocktails? Bijvoorbeeld de geschiedenis ervan of decoratietips. U vindt het allemaal in ons cocktaildossier.

Reageer op dit artikel