artikel

Zomerthee

Café

Benodigdheden voor 4 personen 8 eetlepels Ceylonthee, getrokken in 1 liter water 500 ml gefilterd water vers sap van twee citroenen en vier sinaasappels 1/2 eetlepel gemberwortel geraspt suiker, naar smaak citroenschijfjes om te garneren Bereidingswijze Zet thee op de normale wijze en giet deze door een zeef. Voeg het water, het vruchtensap, de gember […]

Benodigdheden voor 4 personen

  • 8 eetlepels Ceylonthee, getrokken in 1 liter water
  • 500 ml gefilterd water
  • vers sap van twee citroenen en vier sinaasappels
  • 1/2 eetlepel gemberwortel geraspt
  • suiker, naar smaak
  • citroenschijfjes om te garneren

Bereidingswijze

Zet thee op de normale wijze en giet deze door een zeef. Voeg het water, het vruchtensap, de gember en de suiker toe en laat afkoelen. Zet minstens een uur in de ijskast. Zeef en serveer met ijs en een schijfje citroen. Varieer met appel- of perziksap, of limonade in plaats van citroen- en sinaasappelsap.

Reageer op dit artikel