artikel

Beste twaalf uit de AD Koffietest 2012

Café

Het Algemeen Dagblad heeft zaterdag 20 oktober haar Koffietest 2012 gepresenteerd. De krant bezocht 102 adressen en gaf 62 van de bezochte horecabedrijven een voldoende. Twaalf zaken scoorden een negen of hoger. Veertig zaken kregen een onvoldoende voor de koffie. Bekijk hier de twaalf best scorende bedrijven.

Beste twaalf uit de AD Koffietest 2012

Het Algemeen Dagblad voerde de Koffietest van 2012 uit samen met een panel van het Centrum voor Smaakonderzoek. Bij de 102 bedrijven proefden ze koffie, cappuccino en espresso. Winnaar werd La Mano Maestra (de hand van de meester) uit Den Haag. Eigenaar Alfred Mojito de Koe werkt met koffiebonen van branderij The Golden Coffeebox uit Baarn.Tweede werd Crusio van mede-eigenaar Kiona Malinka. In tegenstelling tot Misset Horeca met haar Koffie Top 100, maakt het AD geen ranglijst van de beste koffiezaken van Nederland maar beoordeelt de krant een aantal koffieschenkende horecabedrijven.

De top 12 en de scores

1 La Mano Maestra – 10
Den Haag
2 Crusio – 10-
Bergen op Zoom
3 Bagels & Beans – 9,5
‘s-Hertogenbosch (winnaar 2007)
4 Doppio – 9,5
Den Haag
5 The Village – 9,5
Utrecht
6 Lebkov & Sons – 9,5
Leiden
7 Doppio – 9
Groningen
8 Coffee Bru Specialty Coffee Bar – 9
Amsterdam
9 Ezprezzo – 9
Nieuwegein
10 De Koffiefabriek – 9
Gouda
11 Semmelink Koffie en Thee – 9
Lochem
12 Coffee Corazon – 9
Amersfoort

Klik hier voor de complete uitslag van de AD Koffietest

Reageer op dit artikel