artikel

Koffie Top 100 nr. 13: De Pizzabakkers, Amsterdam

Café

Met als overbuurman een Coffee Company ligt de lat hoog voor de barista’s van De Pizzabakkers. De vriendelijke serveerster zegt dat gasten soms speciaal voor de koffie komen en als even later haar collega het eerste kopje heeft gezet, snappen we waarom.

Koffie Top 100 nr. 13: De Pizzabakkers, Amsterdam

De lungo is vol en karaktervol van smaak en wordt gezet met de bonen die ook voor de espresso worden gebruikt. Alleen zijn ze ietsje grover gemalen. De espresso zelf is een tikje rins, maar mooi vol in de afdronk. Bedrijfsleider Rachid van Holst vertelt dat de pads van Buscaglione dit voorjaar de deur uit zijn gegaan en dat louter nog met verse bonen wordt gewerkt. Ook is het personeel getraind. De Pizzabakkers afficheert zich met ‘Pizza & Prosecco’. Voeg daar als een speer Caffè aan toe, adviseren we.

Plantage Kerklaan 2, Amsterdam
Depizzabakkers.nl