artikel

Koffie Top 100 nr. 15: De Blonde Pater, Nijmegen

Café

Een jubileumjaar voor De Blonde Pater. In 1988 kochten Louis Claus en Nicky Maas de City Bar die onder de huidige naam en in een kwart eeuw zou uitgroeien tot de kraamkamer van koffiezettend Nederland.

Koffie Top 100 nr. 15: De Blonde Pater, Nijmegen
De Blonde Pater.

Veel hedendaagse topbarista’s leerden er het vak. Op de site lezen we dat net weer drie medewerksters het barista-diploma hebben gehaald. De café crème is zoals die overal zou moeten zijn. Fris en zacht, zonder scherpe randjes. Zenuwen spelen de barista parten bij de eerste espresso, maar als ze even later een tweede kopje neerzet, is de crema wel mooi donkerrood en elastisch. Deze basisdrank komt in de cappuccino helemaal tot zijn recht. Mooi vloeit de koffie samen met de opgeschuimde melk. Topkoffies in een topzaak.

Houtstraat 62, Nijmegen
Blondepater.nl

Reageer op dit artikel