artikel

Koffie Top 100 nr. 16: Koko Coffee & Design, Amsterdam

Café

Koko is zowel een hippe kledingwinkel als een koffiebar. In september één jaar open en gerund door de vriendinnen Caroline en Karlijn.

Koffie Top 100 nr. 16: Koko Coffee & Design, Amsterdam

Ook de ligging is bijzonder, aan de rand van de Wallen. Kwaliteit voert de boventoon. De lungo is gezet met een blend van drie bonensoorten en is voor de meer ervaren koffiedrinker. Niet rond van smaak, eerder ‘puntig’, maar met een mooie en karakteristieke afdronk. De espresso is gezet met de ‘single origin of the week’. De bonen uit Ethiopië leveren een kopje puur koffiegenot op. Door het concept is Koko wel iets hoogdrempeliger dan bijvoorbeeld een Koffie Salon of Coffee Company, maar in minder dan een jaar is dit voor menig koffiekenner al verworden tot ‘een adresje’.

Oudezijds Achterburgwal 145, Amsterdam
Ilovekoko.com

Reageer op dit artikel