artikel

Koffie Top 100 nr. 18: Palladium, Amsterdam

Café

Café, bar en lounge noemt Palladium zichzelf. Aan de rand van het altijd drukke Leidseplein, aan het Kleine Gartmanplantsoen deze trendsettende klassieker.

Koffie Top 100 nr. 18: Palladium, Amsterdam

Meteen bij binnenkomst springt de Spirit Tripletta in het oog. Voor deze prachtige machine is vrijwel de hele dag een barista bezig met het bereiden van de koffies. Dit moet één van de toplocaties in kilo’s zijn voor huisleverancier Buscaglione. De ‘lange’ koffie heeft een mooie crema en is simpelweg erg lekker met een volle en ronde smaak die goed in balans is. De espresso is ook prima gezet, met een prettig bittertje in de hoofdsmaak. De latte art op de cappuccino is niet helemaal gelukt, maar verder is hij wel dik in orde. Ook dankzij de lekkere romige melksmaak.

Kleine Gartmanplantsoen 7-9, Amsterdam
Palladiumamsterdam.nl