artikel

Koffie Top 100 nr. 35: Coffee Plaza (De Clercqstraat) Amsterdam

Café

Van de drie Coffee Plaza’s in de hoofdstad is dit de jongste vestiging. Dit voorjaar ging deze ‘winkel’, zoals eigenaar Joop van Dee zijn zaken consequent noemt, open.

Koffie Top 100 nr. 35: Coffee Plaza (De Clercqstraat) Amsterdam

Een plaatje van een zaak. Met een ruime leestafel, een zithoek met kachel en ook in dit geval zo’n uitnodigende counter vol verse producten waarin we het La Place-verleden van Van Dee herkennen. Het personeel is gestoken in bedrijfskleding en dat oogt verzorgd. Stuk voor stuk hebben ze barista-training gehad. De lungo is aan de hete kant, maar na een beetje blazen blijkt er een prima kop koffie in schuil te gaan. De espresso is zoals hij moet zijn, vol van smaak en een tikje rins. Onder een laag melkschuim zorgt hij bovendien voor een bijna perfecte cappuccino.

De Clercqstraat 27h, Amsterdam
Coffeeplaza.nl

Reageer op dit artikel