artikel

Koffie Top 100 nr. 41: Villa Suikerberg, Zwolle

Café

Het is druk als het jurylid bij Villa Suikerberg aankomt om er de koffies te proeven. Een prima teken in deze tijden natuurlijk.

Koffie Top 100 nr. 41: Villa Suikerberg, Zwolle

Het gaat helaas wel een beetje ten koste van de hygiëne achter de bar, constateert ze. Spetters op de machine, vieze kopjes en andere afwas er rondom opgestapeld en gele doekjes waarmee van alles wordt afgeveegd. Niet zo hygiënisch. Desondanks worden haar even later drie prima kopjes koffie geserveerd. Vooral de espresso springt eruit. Met een mooie zoete, ronde smaak en een afdronk waarin cacao valt te herkennen. De melk voor de cappuccino is iets te haastig opgeschuimd en daardoor wat bellerig. ‘Veel potentie, de barista moet net iets meer kennis krijgen en vooral zekerheid over zichzelf’, concludeert zij.

Potgietersingel 1a, Zwolle
Villasuikerberg.nl

Reageer op dit artikel