artikel

Koffie Top 100 nr. 42: Café Local, Maastricht

Café

In een pand uit 1661 zetelt sinds vorig jaar Café Local. Hier wordt gewerkt met lokale producten, voelt de local, oftewel Maastrichtenaar, zich thuis en ook de toerist zal zich hier dankzij de warme ambiance snel een local voelen, claimt het bedrijf op zijn site.

Koffie Top 100 nr. 42: Café Local, Maastricht

Ook het jurylid voelt zich snel op zijn gemak aan de stevige houten bar. De gevraagde lungo is zacht en mild met een zoetje in de afdronk. Helaas is het kopje erg heet, een puntje van aandacht. De espresso is ook al zo mooi in balans en heeft pit. Waarschijnlijk omdat er een beetje robusta in de melange zit, zo vermoedt het jurylid. De presentatie is creatief. Op een dienblaadje een glaasje water, een koekje en een glaasje chocolademousse.

Markt 38, Maastricht
Cafelocal.nl

Reageer op dit artikel