artikel

Koffie Top 100 nr. 44: Barbeton, Utrecht

Café

Fors in omvang, strak vormgegeven. Aan de grote leestafels nemen al vroeg de eerste gasten plaats om een krantje te lezen of de mail te checken.

Koffie Top 100 nr. 44: Barbeton, Utrecht

De eigenaar bezit in de stad ook een DE Café, maar kiest hier voor Peeze-bonen. Op tafel komt een visueel prachtige americano, die echter is gezet met minder verse bonen. De koffie ontbeert hierdoor warme zoetheid en is aan de bittere kant. Hetzelfde geldt voor de cappuccino die er mooi uitziet, maar een tikje roestig smaakt. De barista hergebruikt de melk en dat is af te raden. De melksuikers verbranden hierdoor te snel. De espresso is echter helemaal top. ‘Dit maak je zelden mee’, noteert het jurylid, zelf een erkend topbarista.

Korte Jansstraat 15, Utrecht
Facebook.com/BarbetonUtrecht

Reageer op dit artikel