artikel

Koffie Top 100 nr. 48: Brandmeester’s, Amsterdam

Café

Brandmeester’s is goed vertegenwoordigd in deze editie van de Koffie Top 100. Alle drie winkels staan erin en dit is de hoogst genoteerde.

Koffie Top 100 nr. 48: Brandmeester’s, Amsterdam

Deze A-locatie, tussen Vondelpark en PC Hooftstraat, is een beetje het vlaggenschip: in 1994 begon het bedrijf hier zijn eerste koffie & theewinkel ‘nieuwe stijl’, zoals het het zelf noemt. Dan de koffie: we gaan voor een americano van single shot-espresso. Deze milde blend van vier soorten arabica-bonen is goed in balans en geeft een prettig mondgevoel. De espresso is een fijne, pittige ‘Italian roast’, die overigens wel een paar kleine belletjes in de crema bevat. Maar al met al een zaak waar koffie leeft, ook dankzij de barista die veel over haar product weet te vertellen.

Van Baerlestraat 13, Amsterdam
Brandmeesters.org

Reageer op dit artikel