artikel

Koffie Top 100 nr. 54: Trambaan 8, Oosterwolde

Café

De moderne koffiecultuur lijkt soms vooral een dingetje van de Randstad, maar gelukkig zijn er overal in het land zaken te vinden waar goede koffie wordt gezet.

Koffie Top 100 nr. 54: Trambaan 8, Oosterwolde

Ook in Oosterwolde, in het oosten van Friesland. Ruim een jaar geleden opende er Trambaan 8, op het gelijknamige adres, de deuren. Er is een winkelgedeelte, maar gasten kunnen ook terecht voor een glas wijn, een belegd broodje en dus koffie. De lungo heeft een goede smaakbalans en een mooi mondgevoel. Wel trok de cremalaag snel weg. De espresso had een fijne textuur en dito crema. De cappuccino smaakte goed, maar was vanwege de lange doorlooptijd wat scherp. De algehele indruk is zeer positief en de jury sluit haar rapport dan ook af met: ‘Zeker een bedrijf met potentie.’

Trambaan 8, Oosterwolde
Trambaan8.nl

Reageer op dit artikel