artikel

Koffie Top 100 nr. 56: Talamini, Enschede

Café

Daarvan komen we er niet veel tegen in deze lijst: een ijssalon, of eigenlijk Gelateria Talamini. Dit is een familiebedrijf dat al sinds 1933 aan de weg timmert.

Koffie Top 100 nr. 56: Talamini, Enschede

Sinds 1971 is de zaak gevestigd op de huidige locatie in een fraai hoekpand, waar ambachtelijk ijs bereid wordt. Daar zijn wij fan van, maar we komen voor de koffie. Die wordt geschonken in porseleinen, voorverwarmde kopjes. Over de espresso is de jury enthousiast: ‘De crema is mooi sluitend, donker en glanzend. Qua smaak is het een mooi, samenhangend geheel. Een mooi zoet begin, waarna er een licht zuurtje te proeven is. Afdronk bevat klein licht bittertje. Smaak blijft mooi hangen.’

Marktstraat 9, Enschede
Talamini-enschede.nl

Reageer op dit artikel