artikel

Koffie Top 100 nr. 6: Café la Clé, Maastricht

Café

Een knus bruin café waar Maastricht patent op lijkt te hebben. De jury is onder de indruk van de koffies die worden voorgeschoteld.

Koffie Top 100 nr. 6: Café la Clé, Maastricht

Over de lungo: ‘Mooie volle smaken, heerlijk zoetje, in balans en rond mondgevoel. Koffie met karakter en echt lekker.’ Hier wordt dan ook gewerkt met bonen van Blanche Dael, die worden gebrand op een steenworp afstand van het café. Verser kan haast niet. Ook over de espresso (‘chocoladetonen, kersen’) en de cappuccino (‘temperatuur perfect, vol en romig van smaak, de espresso komt er lekker doorheen’) is de jury dik tevreden. Het ondernemerspaar werkt snel en hygiënisch met passie en ouderwets gastheerschap. En dat wordt beloond met een spectaculair hoge entree in deze lijst.

 

Kesselskade 60, Maastricht
Cafelacle.nl