artikel

Koffie Top 100 nr. 60: Brandmeester’s, Utrecht

Café

In een voormalig reisbureau in de schaduw van De Dom bevindt zich deze vestiging van Brandmeester’s. Zodra je de winkel binnenstapt springt de 10 meter lange bar meteen in het oog.

Koffie Top 100 nr. 60: Brandmeester’s, Utrecht

Wij gaan naar de espressobar waar de geur van versgemalen koffie overheerst. De koffie, een Ethiopische Sidamo, smaakt lekker vers. Wel erg heet waardoor de bitters overheersen. Omdat het roze zaterdag is, serveren ze vandaag ook roze cappuccino’s. Leuk! Maar wij gaan voor ‘het eggie’. En die is lekker romig. Het schuim ziet er goed uit, wel wat dof, wat duidt op te heet of te koud geschuimde melk. Maar ook deze kop verdient een dikke voldoende. Deze zaak is een absolute meerwaarde voor de lijst.

Korte Jansstraat 5, Utrecht
Brandmeesters.org

Reageer op dit artikel