artikel

Koffie Top 100 nr. 68: Holland, Kampen

Café

Pannenkoekenrestaurant Holland in Kampen maakt een behoorlijke val in deze top 100. De oorzaak ligt zeker in de toegenomen concurrentie, want de koffie is er nog altijd prima.

Koffie Top 100 nr. 68: Holland, Kampen

De jury over de lungo: ‘Een in glas geserveerde koffie die in alles het beste heeft.’ Slechts een klein minpuntje: ‘Ik denk dat door te lange doorlooptijd de balans van zoet, zuur, zout en bitter een beetje weg was.’ De cappuccino oogst lof. Mooi glanzend zacht schuim, donkere melkchocolade en volromig melkschuim in de smaak. De espresso van ‘mooie Indonesische bonen’ was volgens de jury te groot (zeker meer dan 40 ml) en dat ging helaas ook ten koste van de smaak. Advies: beetje bijschaven in techniek en we hebben volgend jaar weer een stijger.

Oudestraat 160, Kampen
Hollandpannenkoeken.nl