artikel

Koffie Top 100 nr. 69: Halewijn, Amersfoort

Café

Oei, Grand Café Halewijn maakt een behoorlijke duikeling in deze lijst. Niet alleen neemt de concurrentie toe, ook laat Halewijn zelf op koffiegebied steekjes vallen.

Koffie Top 100 nr. 69: Halewijn, Amersfoort

De jury mist de crèmelaag op de lungo. En de cappuccino die het jurylid geserveerd krijgt, is niet vol van structuur en heeft slechts een dun laagje schuim. Hij is wel lekker zoetig en heeft een mooi hartje. De espresso krijgt een zeer positief oordeel: ‘vol van smaak, mooie balans en een mooie donkere dikke crèmelaag.’ De sfeer in dit café, gelegen in het historische hart van Amersfoort, is ongedwongen. Dat is de verdienste van eigenaar Mario Penning, koffieliefhebber in hart en nieren. Hij geeft onder meer workshops over koffie in zijn bedrijf.

Hof 14, Amersfoort
Gc-halewijn.nl