artikel

Koffie Top 100 nr. 7: Coffeelovers plein 1992, Maastricht

Café

Met zeven vestigingen in Zuid-Nederland groeit Coffeelovers gestaag verder. Maar het is op het Plein 1992 (Céramique) waar de expansie in 2005 begon.

Koffie Top 100 nr. 7: Coffeelovers plein 1992, Maastricht

Blanche Dael besloot de winkel annex branderij in de binnenstad van Maastricht uit te breiden met een moderne, maar ook warm ingerichte koffiebar in het toen steeds hipper wordende stadsdeel. De barista van dienst (Marcel) is kundig en weet veel te vertellen over de herkomst van de bonen, melanges en zetmethodes. Klantvriendelijk en zeer professioneel. De espresso heeft een mooi ‘tijgervelletje’, volle donkere smaken van chocolade en een prettige afdronk. Ook de cappuccino blinkt uit door mooie volle smaken van zowel melk als espresso. Een verdiende sprong de top-10 in.

Ruiterij 2, Maastricht
Coffeelovers.nl