artikel

Koffie Top 100 nr. 8: ’t Smelnehüs, Drachten

Café

Drachten heeft niet het imago de meest gezellige stad van Friesland te zijn. En dat is een understatement. Gelukkig is daar wel
t Smelnehûs.

Koffie Top 100 nr. 8: ’t Smelnehüs, Drachten

Grand café en restaurant, waar koffie dagelijks een hoofdrol vervult. Vooral de café crème maakt indruk. ‘Ik heb zelden zo’n mooie ‘lange koffie’ gedronken’, noteert het jurylid. De eigenaar weet heel goed waarmee hij bezig is. De espresso wordt bewust kort gezet om de smaken nog beter tot hun recht te laten komen en dan de cappuccino… Een gebakje! Prachtig gepresenteerd met een fraaie dubbele tulp als latte art. Ook de temperatuur is perfect, net als het melkschuim. In combinatie met de chocolade-achtige espresso een kop koffie waar je makkelijk een tweede van bestelt.

Moleneind Noord Zijde 14, Drachten
Smelnehus.nl

Reageer op dit artikel