artikel

Koffie Top 100 nr. 84: Brasserie Bracke, Heerlen

Café

Ons jurylid proeft op zijn Italiaans: aan de bar. De reden: alle tafels van deze zaak in het centrum van Heerlen zijn bezet.

Koffie Top 100 nr. 84: Brasserie Bracke, Heerlen

Deze drukte en de afwezigheid van de barista hebben echter geen invloed op de aandacht voor en de kwaliteit van de producten, al is het mondgevoel van de espresso iets te zwak en is de crema iets te dun. Volgens ons jurylid het compromis voor werken met één molen. Ook uit het juryrapport: ‘bij wat afkoelen komen er licht zoete tonen vrij, fraai!’. Over de cappuccino: ‘visueel netjes met mooie zoet melkschuim op de juiste temperatuur, koffietonen wat zwak aanwezig.’ De café crème wordt volgens Zuid-Limburgs gebruik geserveerd in een cappuccinokop, maar dat heeft geen invloed op de smaak: ‘in balans, en met een mooie crema’.

Saroleastraat 52, Heerlen
Brasseriebracke.nl

Reageer op dit artikel