artikel

Koffie Top 100 nr. 86: ’t Vlaaienhuis, Zierikzee

Café

Een aanwinst voor de koffietop in Nederland, zo mag worden geconcludeerd op basis van het juryrapport.

Koffie Top 100 nr. 86: ’t Vlaaienhuis, Zierikzee

‘Paul Olsthoorn is een enthousiaste ondernemer met barista-certificaat. Hij heeft vaardig personeel in dienst, de meiden hebben duidelijk training gehad en kunnen een simpele latte art maken. De machine wordt tijdens het werk goed schoongehouden met verschillende doekjes.’

Om door te kunnen groeien in deze lijst, volgen hier de aandachtpuntjes: de smaak van de cappuccino neigt iets te veel naar melk en heeft onvoldoende koffiesmaak, en in de crema van de espresso zitten witte vlekken en grote belletjes. De lungo, de famozo blend van Cafema, compenseert dat echter. ‘Licht notig, licht zoetje, mooie balans en een prettig mondgevoel’.

Visstraat 18, Zierikzee
Hetvlaaienhuis.nl

Reageer op dit artikel