artikel

Koffie Top 100 nr. 89: De Eenhoorn, Kampen

Café

Bij De Eenhoorn branden ze zelf hun bonen en dit Kampense bedrijf staat bekend om de koffiekennis. Bij aankomst krijgen we te horen dat niet de beste bonen op de molen zitten.

Koffie Top 100 nr. 89: De Eenhoorn, Kampen

Ondanks de goede temperatuur is het zuurtje in de koffie te overheersend. Die zuren zijn eveneens spelbreker bij de espresso waarvan de crema ‘werkelijk schitterend’ en ‘mooi stevig’ is. Maar door de hoge zuren is er geen samenhang in de smaak. Gelukkig is de cappuccino van goede kwaliteit. In de romige melkschuim is duidelijk een zoetje te vinden en er is een prachtige tulp als latte art. Zo moet het. Desondanks maakt De Eenhoorn een enorme duikeling in de ranking. Wellicht was het verstandig geweest een andere koffie op de molen te zetten.

Oudestraat 101-103, Kampen
Eenhoornkoffiethee.com

Reageer op dit artikel