artikel

Koffie Top 100 nr. 95: Zenc, Middelburg

Café

Zenc heeft geen barista in huis, wel heeft het personeel training gehad van koffie-leverancier Bazar. Een medewerker die hier pas vier maanden werkt, is het meest enthousiast over koffie.

Koffie Top 100 nr. 95: Zenc, Middelburg

Hij is handig met latte art maar heeft verder weinig kennis over de bonen of de machine. Dat wreekt zich meteen bij de lungo: te heet en te bitter. De espresso, waar de machine duidelijk op afgesteld is, is veel beter: mooie crema, goede temperatuur en een mooi donkere smaak. Wel laat hij een trekkerig mondgevoel achter. De cappucino heeft een mooi glanzend microfoam, dat echter niet lobbig genoeg is. De latte art is mooi, maar de schuimlaag is te dun. Hierdoor zit er relatief veel melk in, maar omdat de espresso intens van smaak is, is de balans wel goed.

Markt 21, Middelburg
Zenc-middelburg.com

Reageer op dit artikel