artikel

Café Top 100 nummer 10: De Stee, Leeuwarden

Café

Na een jarenlange en gestage opmars richting topdrie moet De Stee nu even een pas op de plaats maken.

Café Top 100 nummer 10: De Stee, Leeuwarden

De daling is geen gevolg van een paar slechte ervaringen, maar eerder omdat dit café is voorbijgestreefd door collega’s die het dit jaar beter deden. Want – laat er geen misverstand over bestaan – dit blijft een zeer warm en bruin café met een goede ziel. En dat is de verdienste van broer en zus Arman en Ilva Stoelwinder. Samen met de medewerkers geven ze iedere gast het gevoel welkom te zijn. De begroeting is hartelijk en de bestellingen worden aan tafel uitgeserveerd. Eén van de juryleden komt binnenvallen na een lange werkdag. ‘Het was een warm bad in het toen koude besneeuwde Leeuwarden. Met gastvrije gebaren, heerlijke bieren, goede gesprekken en een leuke klantenkring.’ Helaas moesten we uiteindelijk weg, al wilden we dat nog lang niet.’ De website zou vaker een update mogen krijgen. Het assortiment speciaalbier werd iets uitgebreid. En dat is in deze tijd een verstandige keuze.