artikel

Café Top 100 nummer 14: In den Bockenreyder, Esbeek

Café

‘Bij de Bockenreyder heb ik de essentie van horeca gevonden.’ Het is een intrigerende zin in het juryrapport die om uitleg vraagt. Dus lezen we verder: ‘De reis naar de Bockenreyder is al spannend. Door de bossen en over een hobbeldebobbel zandweg. Dan doemt opeens deze forse uitspanning op. Die je, eenmaal aangekomen, verleidt om lang te blijven. Sterker nog, het wordt nog een hele uitdaging om op thuis te zijn.

Café Top 100 nummer 14: In den Bockenreyder, Esbeek

De oude boerderij waar eigenaar Ad de Bruyn opgroeide werd door hem uitgebouwd tot een gastvrije herberg. Worden de dagen langer dan biedt knappend haardvuur in het kleine cafeetje warmte. En ook zij moeten voor een toiletbezoek naar het aparte gebouwtje aan de overkant. Dit is Brabantse gezelligheid, of beter gezegd, Brabantse gemoedelijkheid op zijn top. ‘Alles is lokaal. Voor kaart tot gastvrijheid. Het gebruik van de regio optimaal. En weet: ‘Sondagsoaves go de kastelein om 10 ure slaope.’

Reageer op dit artikel