artikel

Café Top 100 nummer 15: De Morgenstond, Griendtsveen

Café

Een mooi jaar. Uitgeroepen tot Het Leukste Terras van Noord Limburg 2013 en eigenaar Gerold van der Vrande kreeg een koninklijke onderscheiding.

Café Top 100 nummer 15: De Morgenstond, Griendtsveen

Kennelijk ziet de kersverse koning ook in dat het bijzonder is om al een kwart eeuw in ‘the middle of nowhere’ met actief ondernemerschap een café-restaurant neer te zetten met een sterke regionale functie. Werkelijk alles trekt hij uit de kast om gasten te trekken.

Tijdens de uitreiking werd niet voor niets gerefereerd aan het WK Bokkenollen. Soms wordt er veel gegeten, maar de caféfunctie wordt hier nooit verzaakt. Het jurylid dat op het terras neerstrijkt heeft al snel een vriendelijke ober aan tafel staan die de bestelling van koffie, thee, uitsmijters en de knapzak opneemt. Een portie echte Peelwerkerskost met gebakken spek, ei en bloedworst met appel. Geserveerd op rogge-, batavieren-en meergranenbrood. Genoeg energie om in één ruk terug naar huis te fietsen.