artikel

Café Top 100 nummer 16: De Engel, Oldenzaal

Café

‘Een heerlijk café’. Bij deze typering zouden we het kunnen laten. Het zegt alles over de stand van zaken bij dit voormalige Café van het Jaar (2005).

Café Top 100 nummer 16: De Engel, Oldenzaal

Neem het interieur. Om door een ringetje te halen. Schoon, verzorgd, sfeervol. Kaarsjes op de tafels, de informatieve bier- en drankenkaart in een houdertje en natuurlijk de prachtige gebogen bar met statafels. Dit bierlokaal is aangesloten bij de ABT en heeft tientallen varianten in huis van tap en fles. In deze warme ambiance is eigenaar Bas Boerrigter de dirigent die zijn orkest van in zwart en wit gestoken personeelsleden zo aanstuurt dat iedere gast, man, vrouw, jong of oud, zich hier thuis en welkom voelt. Een nieuw bier wordt uitgebreid toegelicht. Soms zou de verlichting net een tikje hoger mogen, want dan is het wat duister. Iets meer aandacht voor lege glazen kan ook geen kwaad. Ze blijven te lang staan als de gast al is vertrokken of er wordt niet gevraagd of ze bijgevuld mogen worden. Zonde van de omzet.