artikel

Café Top 100 nummer 17: In de Blaauwe Hand, Nijmegen

Café

Al jarenlang een vaste waarde in deze lijst en ook dit jaar overtuigt In de Blaauwe Hand weer.

Café Top 100 nummer 17: In de Blaauwe Hand, Nijmegen

Dit piepkleine hoekcafeetje is het oudste café van de stad (sinds 1542) en begon ooit als dranklokaal voor de plaatselijke lakenververs. Waarmee de naam is verklaard. Voor de deur een leuk miniterras. Het jurylid dat het café bezoekt, vraagt de weg bij een medewerker van buurcafé Daen. Deze heeft geen idee… Tja, je kunt ook te veel met je eigen bedrijf bezig zijn. Bepaald niet klein is het assortiment. Wijnen, bieren, distillaten. Via een smalle trap komt de gast op de eerste verdieping waar gegeten kan worden. Dit café valt al sinds jaar en dag op door zijn eigenzinnige bedrijfsvoering. Niet voor niets werd ervoor gekozen om naast huismerk Hertog Jan een tweede pils te voeren, het smakelijke Budweiser Budvar uit Tsjechië. Ook laat de zaak al jarenlang een eigen bier brouwen, De Rooie TiepTop, bij stadsbrouwerij De Hemel, gelegen op een steenworp afstand.