artikel

Café Top 100 nummer 18: Koops, Haarlem

Café

Wat een fijne caféstad is Haarlem toch. Het aanbod is ruim en divers. Wat zeker niet gemist mag worden is Koops. In onze ogen het beste café van de stad.

Café Top 100 nummer 18: Koops, Haarlem

Achter de bar eigenaar Rolf Erkens die er ondanks de nodige personele wisselingen dit jaar toch weer in slaagde een goed team om zich heen te verzamelen. Gedreven zijn ze aan het werk. Tot in iedere hoek van het café of op het terras komen ze de bestellingen brengen. En ook al verplaatst ons gezelschap zich meerdere malen, moeiteloos en zonder morren worden we gevonden. De bierbehandeling is uitstekend, de tapas die in een vitrine op de bar staan zijn meer dan smakelijk. Tijdens een ander bezoek komt een vriendengroepje 40-plussers binnen. Ze zijn niet ‘van hier’ en op kroegentocht. Ze zorgen voor de nodige reuring en roepen herhaaldelijk om de penningmeester. Het personeel gaat er vrolijk in mee. Waardoor de man met de pot niet één keer in actie moet komen maar vaker. Dan doe je het simpelweg heel erg goed.