artikel

Café Top 100 nummer 19: De Pintelier, Groningen

Café

De Pintelier blijft verbazen. Het Belgisch getinte biercafé zakte de laatste jaren een paar plaatsjes naar beneden, maar heeft de stijgende lijn weer te pakken.

Café Top 100 nummer 19: De Pintelier, Groningen

Er gaat nog steeds met regelmaat wat mis, en toch, dit café heeft ‘iets’. Hier zit het vaak net wat eerder vol dan de andere cafés in de omgeving en is het dringen om binnen te komen als elders de schoonmaakdoek al over het tapblad wordt gehaald. Niet omdat er in april nog tafelkaartjes staan die de Corsendonk Christmas Ale aanprijzen. Maar wel omdat, volgens het jurylid, ‘dit het beste café van Groningen is als je kijkt naar sfeer, ziel, passie, service en drukte. Het mooiste vind ik de verborgen ligging. Wie het café voor de eerste keer bezoekt zal even moeten zoeken. En dat is alleen maar charmant.’ Wel jammer van de gokkasten. Zet er een tafel neer, adviseert hij. Maar verder: ‘Muziek perfect, schaaltje worst heerlijk, bediening vriendelijk dus goed toeven! Naast ons worden de bitterballen vergeten. Geen probleem, direct een rondje van het huis.

Reageer op dit artikel