artikel

Café Top 100 nummer 20: Nobel, Ballum

Café

Bij een deel van de jury is Café Nobel meer dan bekend. Het Café van het Jaar 2006 wordt regelmatig bezocht voor een fijn waddenweekend. Goed dus, om een met dit bedrijf onbekend jurylid naar Ameland te sturen.

Café Top 100 nummer 20: Nobel, Ballum

Na ingecheckt te hebben (dit is ook een heel fijn hotel) merkt ze bij terugkomst dat het eerder nog rustige café ineens bomvol zit. De bar vol stam- en eilandgasten. En ook de comfortabele fauteuils en banken zijn bezet. De bediening is vriendelijk en ervaren.
In het aanpalende restaurant komen inmiddels de eerste borden op tafel. Achter de bar heerst eigenaar Barend Nobel als een vorst. Hier een kwinkslag, daar een grap en een schaterlach. Van sommige dingen hoop je dat ze nooit veranderen. Huislikeur Nobeltje loopt als een trein. Als ze na een lange avond de volgende ochtend aan het ontbijt gaan, zitten in het café de eerste gasten alweer aan de koffie met appelgebak. Sommigen zelfs met een Nobeltje erbij.