artikel

Café Top 100 nummer 21: Jos Meesterschenkerij, Nijmegen

Café

Na drie jaar Eregalerij kwam Café Jos vorig jaar met stip deze lijst weer in. Om nu gelijk negentien plaatsen door te stomen tot op de rand van de toptwintig.

Café Top 100 nummer 21: Jos Meesterschenkerij, Nijmegen

Sinds het winnen van de titel ziet eigenaar Martien Evers de rol van dochter Malou groeien. Zelf is hij ook nog vaak in de zaak te vinden. De zaak heeft veel vaste gasten die hier duidelijk al jaren komen, maar met een open houding ten opzichte van nieuwkomers. In studentenstad Nijmegen zijn ze ook wel wat gewend. Er is een positieve dynamiek tussen de gasten onderling en met het personeel. Al bij binnenkomst worden punten gescoord. Hoewel het druk is, krijgt ons jurylid een knikje als teken dat hij is opgemerkt. Het gevraagde bolleke de Koninck wordt goed getapt en geserveerd.
‘Aan het roer een echte vakman. In productbehandeling en als kenner van de behoefte van zijn gasten.’ Ook het terras is populair. Organisch ingedeeld met meerdere privéplekjes. Want ook buiten wil je wel eens in vertrouwen praten.

Reageer op dit artikel