artikel

Café Top 100 nummer 22: De Ballentent, Rotterdam

Café

Het enige café in deze lijst dat met recht kroeg genoemd mag worden. Deze zaak heeft een roemrucht verleden. Maar ligging aan het water en de bijbehorende historie bepalen in belangrijke mate het succes van deze zaak.

Café Top 100 nummer 22: De Ballentent, Rotterdam

Rotterdamser dan dit café zullen niet veel andere zaken in de stad zijn. Wij krijgen de indruk dat het wat tammer is geworden. Gelukkig blijft het rond het borreluur wel ronduit genieten als een bont pluimage gasten aan toog en tafels plaatsneemt. De gesprekken zijn doorspekt met humor. Achter de bar ervaren medewerkers die nieuwe collega’s doeltreffend de fijne kneepjes van het vak leren. Want dat is het barwerk hier, een vak. Populairste snack bij een goed glas bier is natuurlijk de gehaktbal en ook wij bestellen een mals exemplaar. Mosterd erbij en smullen maar. De serre is ronduit lelijk om over het grastapijt nog maar te zwijgen. De opgeknapte wc’s zouden vaker schoongemaakt mogen worden. En dat geldt ook voor andere onderdelen van dit bedrijf. Leuk, die bouwkeet als rookhok.

Reageer op dit artikel