artikel

Café Top 100 nummer 23: In den Ouden Vogelstruys, Maastricht

Café

Het bekendste café van Maastricht heeft nationale faam. Professioneel geleid en met obers en barmannen die technisch perfect werken.

Café Top 100 nummer 23: In den Ouden Vogelstruys, Maastricht

Dat zou iets vaker met een glimlach mogen gebeuren, maar het blijft indrukwekkend om te zien hoe, zelfs in een afgeladen ‘Struys’, de bestelde biertjes op een dienblad dat hoog boven het hoofd wordt gehouden, naar de juiste besteller worden gebracht. Tijdens één van de bezoeken struikelt het jurylid bij binnenkomst bijna over een geparkeerde rollator. Deze hoort bij één van de zes bejaarde militairen die in vol ornaat aan de bar hun biertjes achterover slaan. De gehoorapparaten werken niet optimaal, dus kan de luide maar vermakelijke conversatie in het hele café gevolgd worden. Niet veel later komt een charmante dame vragen of ze de ‘Lamborghini’ mee mag nemen. Inclusief de bestuurder ervan. Twee gelukkige bejaarden schuifelen even later het Vrijthof op. Iedereen voelt zich welkom in deze tijdloze ambiance.

Reageer op dit artikel